Dissabte 19 novembre 2016. 21h

JOSEP PEDRALS / GERARD VALVERDE



Josep Pedrals

Poeta i recitador. Escriu per necessitat, per voluntat i per encàrrec. Des del 1997 es dedica a portar la poesia als escenaris, treballant sobretot la sonoritat i la fisicitat del vers. El desembre de 2014 va ser guardonat amb el premi Time Out al millor creador de l’any a Barcelona.

joseppedrals.com

Gerard Valverde
Compositor llicenciat en Teoria i Composició per l’ESMUC. L’interessen els projectes artístics interdisciplinaris. Col·labora regularment amb Tantàgora desenvolupant projectes que combinen la música i la literatura.
 
Tantàgora

Tantàgora és un espai de creació, producció, difusió i innovació de les formes de promoure la literatura escrita i oral, popular i d’autor, a través del treball amb altres disciplines artístiques; música, arts plàstiques, teatre, dansa, etc. Fa 25 anys que treballa, tant a Catalunya com a nivell internacional. Ofereix serveis pedagògics, culturals i d’edició i és promotora del FLIC Festival, el programa Escola Literària i el Laboratori d’Innovació de Continguts Digitals. L’any 2010, Roser Ros, presidenta de Tantàgora, va ser guardonada amb el Premi Nacional de Cultura per la seva trajectòria i per l’edició del llibre Quins uns, els gegants!, editat per Tantàgora. Tantàgora és membre del Consell Promotor de la Candidatura de Barcelona Ciutat de la Literatura i forma part del "Transbook, children’s literature on the move", un projecte europeu del Programa Creative Europe.

tantagora.net

Playmodes Audiovisual Research
Playmodes Audiovisual Resarch és un estudi de Barcelona que treballa en la investigació audiovisual amb projectes a nivell nacional i interna­cional. El seu objectiu és experimentar amb tot tipus de formats nous i suports, utilitzant eines de codi obert i amb la col·laboració de persones de tot el món. Els seus dos fundadors, Santi Vilanova i Eloy Maduell han col·laborat i mostrat els seus treballs en exposicions i festivals como el Sónar, Kunst Akademie de Berlín, Mapping Festival, CCCB, LABoral, Kernel o Ars Electronica.

playmodes.com

 

EL CONCERT DE LES PARAULES




45 min

Performance poètica audiovisual

El Concert de les Paraules
és una performance poètica audiovisual on Josep Pedrals, el mestre de cerimònies i conductor d’aquest concert, ens fa viatjar a través de paisatges sonors i visuals, on la seva veu es transforma en il·lustracions abstractes. Els textos, creats i interpretats per ell, generen una resposta interactiva en directe, a través de l'anàlisi informàtica de la veu del poeta. Les seves paraules esdevenen composicions tipogràfiques, pinzellades expressionistes o pintures de geometria.

Josep Pedrals: creació, veu i text
Gerard Valverde: creació i manipulació
Tantàgora i Playmodes: producció

galeria fotogràfica


Antic Teatre
Verdaguer i Callís, 12. 08003 Barcelona
www.anticteatre.com

Entrada 10€
comprar entrades