Dijous 26 novembre 2015. 21h

MARCEL·LÍ ANTÚNEZ



Marcel·lí Antúnez
Moià (Barcelona), 1959. Reconegut internacionalment com una de les figures més rellevants de l'art electrònic i l'experimentació escènica, la trajectòria de Marcel·lí abasta un període de 30 anys, durant els quals ha desenvolupat un univers visual absolutament personal i iconoclasta, basat en una reflexió sobre els sistemes de producció artística, el que ell denomina Sistematúrgia, amb una iconografia particular i pròpia. La seva obra inclou performances mecatròniques a vegades amb robots, instal·lacions interactives i col·laboracions amb col·lectius entre els quals destaquen la Fura dels Baus del qual va ser fundador i líder als anys vuitanta.
Des del 2010, Marcel·lí està treballant en el cicle de l'Arsenale della Apparizioni, dins del qual ha creat tres peces: la primera és una performance anomenada Cotrone estrenada el 2010, la segona és el film El Peix Sebastiano (2011) estrenat al Festival de Cinema Fantàstic de Sitges i l'última, la performance Pseudo (2012) estrenada al Grec de Barcelona.
El 2014 va presentar l'exposició Sistematúrgia. Accions, Dispositius i Dibuixos a l'Arts Santa Mònica de Barcelona, amb la intenció de donar a conèixer el seu particular mètode de creació basat en aquest neologisme, la Sistematúrgia, entesa com una dramatúrgia dels sistemes computacionals.
L'octubre del 2015 ha presentat Alsaxy, una instal·lació interactiva per a tots els públics, producte d'una residència al barri d'Hautepierre a Estrasburg (França), i és el títol que porta la mostra d'un recull de dispositius i instal·lacions de l'artista.

www.marceliantunez.com


DURAMATER. DRECERES




45 min
Acció conte
estrena

"Una polla xica, pica, pellerica, camacurta i eixerida va tenir set polls xics, pics, pellerics, camacurts i eixerits..."
Proveït del seu dreskeleton, una interfície corporal de naturalesa exoesquelètica, Marcel·lí, acompanyat del músic Ramon Fossati, ens proposa un relat patchwork per les seves mitologies en procés.

Marcel·lí Antúnez: dramatúrgia, projeccions, dibuixos, performer
Ramon Fossati
: trombó i cargols de mar

galeria fotogràfica


Antic Teatre
Verdaguer i Callís, 12. 08003 Barcelona
www.anticteatre.com

Entrada 8€
comprar entrades