Divendres 27 novembre 2015. 21h

MIQUEL JORDÀ I L'ORQUESTRA SUBMERGIDA



MIQUEL JORDÀ I L'ORQUESTRA SUBMERGIDA

El nom de l'Orquestra Submergida sorgeix com a homenatge al festival que, amb el nom de Músiques Submergides, va tenir lloc el 1993 a la desapareguda sala Metrònom de Barcelona, coordinat per Barbara Held amb la col·laboració de KRTU, i també com a homenatge al disc que Nova Era va editar recollint les actuacions del festival, que reflectia els començaments d'aquest tipus de música a casa nostra, que avui és una realitat.

www.miqueljorda.com
miqueljorda@outlook.com

Miquel Jordà
Artista multidisciplinari, de formació musical, desenvolupa la seva obra en amplis camps creatius com són la composició i interpretació musicals, el videoart, les instal·lacions interactives, l'art sonor, o la poesia. La temàtica del seu treball gira al voltant del viatge, en totes les seves facetes, i juga amb la interrelació entre imatge i so com a motor de canvi de tota la seva producció.

Marina Buj
Flautista i artista plàstica. Llicenciada en Belles Arts, és especialista en partitures gràfiques.

Ferran Besalduch
Saxofonista, forma part de diferents formacions de jazz, clàssica i sobretot de música experimental i free jazz. Realitza gravacions regulars per al segell Discordian Records. És especialista en els saxos extrems, baix i sopranino. Col·labora regularment amb artistes d’altres disciplines com ballarins, escultors i poetes.

Mark Cunningham

Trompetista nord-americà, establert a Barcelona des dels anys 90, és un músic de llarga carrera, des de la no-wave novaiorquesa (Mars) fins als seus actuals treballs, tant en solitari com amb Blood Quartet. Experimentació i improvisació són les paraules que apareixen amb més entrades al seu diccionari.

Miquel Àngel Marín
Clarinetista i compositor. Format als conservatoris de Barcelona i de Karlsruhe (Alemanya), compagina el repertori clàssic amb la lliure improvisació. Treballa també en els camps de l'acció musical, poesia, performance, clarinet preparat i vídeo.

 

BA-BEL, o el viatge de l'home fosc




50 min

Concert audiovisual
estrena

Videopartitura gràfica animada, interpretada per músics improvisadors en directe. Elements orgànics gravats en vídeo que han estat manipulats digitalment cap a una imatge abstracta. Gotes d'aigua, sorra, núvols, ombres... es converteixen en línies, punts, taques de colors, que es mouen per la pantalla en una animació que dóna peu a melodies abruptes, suaus, sinuoses o murmuris, segons la inspiració de l'improvisador. Els moviments dels músics produeixen ombres sobre la pantalla de projecció que són reinterpretades com un element més, juntament amb la resta de l'animació.

Vídeo i direcció: Miquel Jordà

Orquestra Submergida
Marina Buj: flauta travessera
Ferran Besalduch: saxos
Mark Cunningham: trompeta
Miquel Jordà: saxo i shakuhachi
Miquel Àngel Marín: clarinet

artistes convidats
Carles Andreu: poeta
Jesús Asenjo: acordió
Almudena Vega: flauta travessera

galeria fotogràfica


Antic Teatre
Verdaguer i Callís, 12. 08003 Barcelona
www.anticteatre.com

Entrada 8€
comprar entrades